Door problemen met het gehoor lukte het mij niet meer om voor de klas te staan. In 2004 werd ingezet op omscholing. Ik volgde een cursus systeembeheerder. Na het behalen van de juiste diploma's kwam ik in 2007 in dienst bij Accrete als systeembeheerder en ict-er. Het heeft mij een hoop plezier gebracht. 

In deze tijd werd ik ook een liefhebber van Linux en software van OpenSource. Ik werk graag met Linux. Ik heb verschillende distributies uitgeprobeerd, maar het makkelijkste vind ik toch wel LinuxMint. Ook Xubuntu is tegenwoordig erg goed! De laptop van mijn vrouw draaide met Xubuntu. Ze was er zeer tevreden over.
 
De overige distributies zijn ook erg mooi, maar vragen wat meer kennis van het systeem. Zo heb ik Fedora, Kubuntu en OpenSuse uitgeprobeerd. Allemaal ook mooie systemen. Vooral OpenSuse draait goed als server. Linux werkt met commando's maar heeft tegenwoordig ook een grafische schil. Echter, commando's zijn onontbeerlijk en kennis van de meest bekende commando's is een must. Een lijst met commando's voor beginners vind je hier.
Op Wikibooks.org een hele pagina over Linux voor beginners. En op deze pagina nog meer commando's. 

Op gratissoftwaresite.nl vind je veel OpenSource software voor Linux!