Een aantal oefenprogramma's op mijn site werken met Java. Maar, Java zorgt voor problemen en wordt tegenwoordig sterk beveiligd. Java wordt standaard geblokkeerd in de webbrowser! Dit gebeurt zeker bij Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge. Maar, hoe kun je dan toch een aantal online oefeningen doen die werken met Java? Dat ga ik je hieronder uitleggen.

Stel je wilt gaan oefenen met "Puzzelen". Je klikt boven in het menu op "Online Oefenen". Vervolgens kies je in het submenu voor "Puzzelen". Een nieuwe pagina wordt geopend, maar je ziet helemaal niets. Enkel de adresbalk en daaronder een leeg veld, net zoals op de afbeelding hieronder!

Maar als je goed in de adresbalk kijkt zie je rechtsboven een tekentje met een rood kruisje er door. Zie het plaatje hieronder!

 

Dit tekentje met rood kruisje heeft te maken met Java! Klik maar eens op dat tekentje!! Je ziet dan een schermpje open gaan, net zoals op de afbeelding hieronder!

 

In het schermpje zie je staan: "Onveilige scripts laden". Klik hier op en nu wordt Java toegestaan! Je ziet nu hetzelfde als op de afbeelding hieronder en kunt lekker gaan puzzelen. Heel veel succes!  smile

 

 

 

​​​​